neděle 5. září 2010

163. den - Jak už nikdy nebudu dělat pizzu

Jako kuchařka stojím vážně za prd, ale občas se vyhecuju a rozhodnu něco uklohnit. Většinou se pak z toho několik dní musím vzpamatovávat a dnešek nebude vyjímkou.

PIZZA

Do misky strčíme 30 dkg polohr. mouky, nadrobíme cca 2/3 kostičky droždí, přihodíme vajíčko, třetinu kávové lžičky soli, a 3 dcl teplé vody.
Smícháme.

Vznikne naprosto nechutná tekutá hmota. Začnem zahuštovat moukou. Hmota houstne, ale stále je nechutná a blemcavá. Po chvíli se vzdáme myšlenky na kuchaře v italské restauraci pohazujícího kolem těsta ve vzduchu, vytáhnem plech, položíme na něj pečící papír a vylijeme těsto. Těstu se nechce, těsto se táhne, těsto lepí. Po větším zápasu, kdy je miska, těsto, pečící papír i kuchař slepen do jednoho propletence - náhle miska spadne a přilepí se celým dnem do těsta. Těsto je velmi lepivé, takže obalí misku a ta nejde vyzvednout. Rukama a prstama oňoupáme zbytky těsta zpátky na papír a snažíme se mu zabránit, aby se zpátky zaroloval.

Zapnem troubu na 150 stupnů a zjistíme, že nemáme olej (na pomazání těsta). Rozpustíme za silného prskání trošku másla a slepíme si s ním dokonale mašlovačku, protože těsto stále ještě lepí a vesele se zapírá do peroutek. Nalejeme kečup, posázíme sýrem a zeleninou a strčíme do trouby.

Zatímco se peče, svedem další zápas (s teď již nepřítomným) těstem, protože mezitím stihlo okapat ze všeho olepeného nádobí na jiné nádobí ve dřezu. Ucpem odtok. Neteče teplá voda. Z tý mašlovačky to NEJDE vyndat, směs másla a těsta je horší než vazelína.

Po půl hodině pečení je pizza stále bledá - přidáme teplo na 200 a dopečem zezhora.

Voaláá! Večeře je na světě!
Jako byla vážně výborná, ale když si spočtu, kolik (sprostých) nadávek mi uteklo a o kolik jsem přišla nervů... příště si ji radši znova objednám v pizzerii, nebo nakreslím v photoshopu :D


3 komentáře:

  1. Ty si číslo!!!Ale hlavně,že to bylo jedlé!:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Jsi mě vážně pobavila :-)))) Asi nezbylo co? :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak teď už se tomu můžeš taky zasmát. Hlavně, že se povedla :-)
    K.

    OdpovědětVymazat